Miljötips – Tips för att hantera mördarsniglar!

Det finns många trädgårdsbloggar som handlar om olika sätt att hantera mördarsniglarna i era trädgårdar, så jag tänkte ge lite tips om hur min familj hanterar dem i vår trädgård. Vi har märkt av en extrem skillnad sedan vi började med dessa tips, så jag kan varmt rekommendera dem.

  1. Använd inte snigelgift om ni kan undvika det. Jag vet att det är väldigt bekvämt och att det inte skadar andra djur som katter och fåglar, men det tar också död på alla andra snigelarter som lever i trädgården, och sniglarna har sin roll i naturen de också. Dessutom hjälper några av snigelarterna till att döda unga mördarsniglar eller äta deras ägg. I vår trädgård finns det leopardsniglar, vinbergssnäckor och vanliga snäckor som bara lever sina liv utan att göra någon större skada, och för min del vill jag inte att de ska dö bara för att mördarsniglarna är irriterande.
  2. Klipp av dem på mitten med en sekatör istället för att hälla salt på dem. Det är det snabbaste sättet att avliva dem utan att de lider för mycket. Dessutom är det ett lätt sätt att hålla koll på om antalet mördarsniglar har gått upp eller ner sedan förra gången du gick en runda. Var dock noggrann med att diska sekatören noggrant efter varje runda, eftersom mördarsniglar är extremt klibbiga både på utsidan och insidan.
  3. Om du hittar en mördarsnigel finns det med säkerhet minst tre gömda runt den.
  4. Titta i botten på era växter när vädret är torrt. Ofta borrar de ner sig under jorden för att slippa solen, men ibland kan man hitta grupper av dem under växter med stora löv. Kolla även under krukor och spannar som står i trädgården.
  5. Använd lockbeten. Det finns flera alternativ när det gäller att locka till sig sniglar. För er som har hundar är hundbajs en absolut favorit som mördarsniglarna inte kan få nog av. Kokt potatis är också väldigt populärt: lägg ut dem på olika ställen i trädgården och vänta 30-40 minuter, så finns det gott om mördarsniglar som kalasar på dem. Ni kan även gå en runda, döda de mördarsniglar ni kan hitta, vänta en timme och sedan avliva de som har krupit fram för att äta kadaverna.

Hoppas att några av dessa tips är hjälpsamma för er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *